Онлине обука за видео продукција


Големина на фонт

Во рамките на тренинг програмата за мобилизаторите на заедницата, а со цел јакнење на нивните капацитети, проектниот тим организира онлајн обука за видео продукција.

Целта на тренингот е да развијат и да ги зајакнат вештините за трите фази на видео продукција:

  1. Пред-продукција
  2. Продукција
  3. Пост-продукција

Учесниците ќе научат за техниките на снимање, филмската и телевизиска граматика, основите на режија и драматургија, основи на филмска и ТВ монтажа, дизајн на звук, финализирање на аудиовизуелно дело и дистрибуција.

Ваквите нови вештини што ќе ги стекнат мобилизаторите ќе им помогнат да снимаат интересни кратки видеа со цел да ги презентираат резултатите од претстојниот мониторинг на изборните ветувања.

КОГА

од: 20-05-2020

до: 22-05-2020 15:00

КАДЕ

Галерија

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

27-03-2024