Јавна расправа со Дарко Кузманоски


Големина на фонт

Да ја чуваме нашата природа и околина е една од нашите клучни обврски.

Токму на ова должност или обврска сакаше и Дарко Кузманоски да дискутираме на 16.09 во 9 часот во Кантина.

Јавната расправа беше повикана на тема “Создавање на услови за рециклирање на пластичен отпад”, под ова се подразбира најдење на решение или стратегија како овој пластичен отпад да се рециклира а не да фрла низ диви депонии кои го загадуваат воздухот.

Дарко даде некои идеи како исто така пластиката може да се користи на креативен и уметнички начин.

Присутните реагираа дека машините за рециклирање не се достапни во сите општини и дека прво треба да се едуцираме преку соодветна стратегија како да ја селектираме ѓубрето. Сите ја подржаа идејата на Дарко дека мора да се превземе нешто за да се регулира овој процес бидејќи директно влијае на здравјето на граѓаните.

Ова Јавна расправа беше организирана од Дарко Кузмановски како учесник на Академијата за јавни политики, кој исто времено е и член на подмладокот на Нова социјалдемократска партија.

КОГА

од: 16-09-2020 09:00

до: 16-09-2020 10:00

КАДЕ

Kantina

Галерија

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Млади од политички партии

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Млади од политички партии

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Млади од политички партии

27-03-2024