Тркалезна маса „Родовата застапеност во изборите и политичките процеси во Северна Македонија: научени лекции и препораки за парламентарните избори во 2024 година“


Големина на фонт

За време на тркалезната маса, меѓународната консултантка за родови прашања, Флоренс Гану, ќе изврши презентацијата на Извештајот за проценката, наодите и препораките за зајакнување на политичкото учество на жените на претстојните парламентарни избори. Извештајот е подготвен со цел да обезбеди насоки и експертиза за прашања поврзани со родовата застапеност на изборите и во рамките на политичките процеси. Анализата спроведена од меѓународната консултантка беше во насока да ги истражи факторите кои го поддржуваат или го попречуваат целосното ангажирање на пратеничките во процесот на одлучување, внатрепартиски активности и ангажираност со гласачите.

КОГА

од: 09-11-2023 13:00

до: 09-11-2023 15:30

КАДЕ

хотел Арка Скопје / hotel Arka Skopje

Ul. Bitpazarska 90/2 Skopje

Останати настани

Панел дискусија: „Кодекс на однесување – Борба против насилството врз жените во политиката и во изборните процеси”

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

11-06-2024

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

30-03-2024