Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)


Големина на фонт

На 13 октомври 2022 г. во хотелот Холидеј Ин ќе се одржи презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК).

Физибилити студијата беше развиена со цел да се идентификуваат ин предложат најсоодветните организациски модели на структура за обуки за изборите, при што за секој предложен модел беа установени предности и недостатоци и опции за основање, притоа водејќи сметка за финансиските, оперативните, законодавните и други аспекти. Врз основа на претпочитаниот модел, беше развиен и патоказ, кој придонесува кон идентификувањето на клучни фази во процесот на основање, следењето на задачите и ресурсите, поделбата на одговорностите меѓу членовите на тимот и комуникацијата со останатите институции вклучени во процесот.

КОГА

од: 13-10-2022 11:00

до: 13-10-2022 13:00

КАДЕ

Хотел Холидеј Ин/ Holiday Inn Hotel

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси

27-03-2024