SavetheData Hackathon: Ослободување на моќта на иновациите во развојот на политиките

Настани

SavetheData Hackathon, иновативен настан организиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) во соработка со ценетата академија на Бреинстер, беше извонреден подвиг на иновации. Овој значаен настан, спроведен како дел од проектот „Поддршка на изборните реформи“ и поддржан од Владата на Швајцарија, ја изложи моќта на технологијата и соработката во обликувањето на развојот на политиките.

Соединувајќи 100 талентирани учесници од академиите на Брејнстер, SavetheData Hackathon се покажа како катализатор за трансформативна промена. Во интензивен период од 48 часа, девет исклучителни тимови работеа неуморно на креирање иновативно дигитално решение врз основа на препораките за политики. Централна тема на Хакатонот беше „Младите и употребата на личните податоци на интернет“, важна тема која што бараше промислени и прогресивни пристапи.

Посветеноста и генијалноста прикажани од учесниците беа навистина извонредни. Нивната посветеност за решавање на сложени предизвици и поместување на границите на конвенционалното размислување резултираше со развој на девет иновативни дигитални решенија. Овој настан се покажа како пример на спојување помеѓу развојот на политиките и технологијата, поставувајќи нов стандард за иновации во оваа област.

SavetheData Hackathon: Ослободување на моќта на иновациите во развојот на политиките

Галерија