Панел Дискусија – “Македонско стартап село”


Големина на фонт

Мобилизаторот Димче Мицевски во рамки на својата иницијатива ќе организира Панел дискусија на тема: „Македонско стартап село“.
На овој настан ќе се поттикне дискусија околу Проектот, дел од владината програма, како дошло до идејата за истиот и кои се следните фази во кои се движи самиот Проект .
Настанот ќе биде наменет за сите млади до 29 години, со посебен акцент на претставници од стартап заедницата во земјата. Работниот јазик на настанот е македонски.
Модератор на настанот – Димче Мицевски (мобилизатор)
Говорници на настанот:
Коста Петров, Директор на Фондот за Иновации и Технолошки Развој
Игор Маџов, Програмски директор Стартап Македонија
*Настанот ќе биде организиран според сите протоколи и ограничувања за заштита и безбедност од Ковид 19 и ќе биде наменет за публика од 15 луѓе.
Агенда:
17:00 Отворање на настанот
17: 05 Кратка презентација за иницијативата
17:10 Презентација на резултатите од истражувањето “Запознаеност на младите со Проектот “Македонско Старт ап село”
17:20 Обраќање на Директорот на Фонд за Иновации и Технолошки Развој
– г-дин Коста Петров
17:30 Обраќање на Програм Директор на Стартап Македонија
– г-дин Игор Маџов
17:40 Дискусија
17:55 Затворање на настанот
18:00 Кафе вмрежување

КОГА

од: 25-03-2021 17:00

до: 25-03-2021 18:00

КАДЕ

Јавна соба, Скопје/ Public Room, Skopje

Галерија

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Мобилизатори на заедницата

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Мобилизатори на заедницата

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Мобилизатори на заедницата

27-03-2024