Презентацијата на меѓународните стандарди, практики и моментални трендови за гласање надвор од државата (Out-of-Country Voting)


Големина на фонт

За време на настанот, вишиот советник од ИФЕС, Мет Бејли, ќе изврши презентацијата на меѓународните стандарди, практики и моментални трендови за гласање надвор од државата (Out-of-Country Voting). Главната цел на презентацијата ќе биде да се разгледаат меѓународните стандарди, практики и моментални трендови во процесот на гласање надвор од државата, како и да се истражат специфичностите и можностите за користење на технологијата при спроведувањето на овој процес.

КОГА

од: 17-11-2023 10:00

до: 17-11-2023 11:30

КАДЕ

хотел Холидеј Ин, Скопје / hotel Holiday Inn, Skopje

Filip Vtori Makedonski 5, Skopje

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

27-03-2024