Обуките на ИФЕС ги јакнат капацитетите на политичките партии

Политички Партии

За активизам, лидерство, локални политики, комуникации, аналитика, иновации итн. се едуцираа над 260 учесници од политичките партии во Република Северна Македонија, Алијанса на Албанците, ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ и СДСМ на обуки организирани од Меѓународната фондација за изборни системи ИФЕС.

Тие поминаа низ обуки за зајакнување на вештините за комуникација на граѓаните, како да ги препознаат потребите на граѓаните и да ги адресираат истите, како политиките кои ги креираат во партија и во институции да ги искомуницираат со заедницата и медиумите, која е улогата на локалните власти и како локални службеници да вршат следење на политиките на локалната самоуправа.

Во периодот помеѓу јуни -декември 2022, во соработка со Центрите за истражување и анализа (ПИАЦ) одржани се 10 обуки за претставници од политичките партии одлокално ниво, жени, млади и други сектори од партиите.

ИФЕС продолжува со соработка и јакнење на капацитетите на ПИАЦ и на претставниците на политичките партии во земјата.

Галерија