Работилница со ДИК за заштита на лични податоци


Големина на фонт

Како дел од континуираната соработка, ИФЕС ја поддржа Државната изборна комисија во спроведувањето на Проценка на човечките ресурси и работната средина, при која заштитата на личните податоци (ЗЛП) беше идентификувана како една од неколкуте области клучни во работењето на ДИК. На оваа тема ќе се одржи работилница со особен фокус на области како што се доверливост на податоци, принципи во обработката на лични податоци, пренос и размена на лични податоци, безбедност, управување со ризици и други теми.

Настанот е од затворен тип и негова целна група се вработените во седиштето и подрашните канцеларии на ДИК вклучени во обработка на лични податоци.

КОГА

од: 01-11-2022 12:30

до: 02-11-2022 13:30

КАДЕ

Хотел Меркур, Тетово / Hotel Mercure, Tetovo

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани , Работилници и обуки

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани , Работилници и обуки

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани , Работилници и обуки

27-03-2024