Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори


Големина на фонт

Работилницата ќе биде реализирана од страна на меѓународната експертка за политички партии, Лолита Чигане, ангажирана во рамките на проектот. Целта на работилницата е да се даде придонес кон зајакнувањето на капацитетите на политичките партии за креирање ефективни политики и изборни кампањи.  Ангажманот на експертката е во насока да им помогне на членовите на политичките партии во обезбедувањето клучни принципи за формулирање на своите позиции, микротаргетирање, испраќање пораки и комуникациски стратегии, кои ќе им бидат од корист при подготовката за претстојните парламентарни избори кои треба да се одржат во 2024 година.

КОГА

од: 24-11-2023 15:00

до: 25-11-2023 14:00

КАДЕ

хотел Радика, Маврово / hotel Radika, Mavrovo

1255 Leunovo

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

27-03-2024