Јавна расправа: Што идните советници во Гостивар ќе се залагаат да направат за унапредување на квалитетот на живот на младите?


Големина на фонт

Колку и на кој начин новоизбраните советници во Гостивар ќе се залагаат за подобрување на квалитетот на живот на младите и што ќе добие приоритет при реализацијата на Законот за младинско учество и младински политики во оваа општина? Арлинд Муслиу, претставник на YEP Гостивар, ќе разговара на овие теми со гостите на јавната расправа која ја одржи на 19 ноември.

Во продолжение е деталната агенда за настанот:

17:00 – 17:15 Собирање и пријавување на учесници

17:15 – 17:20 Официјално отворање на настанот
Модератор (Арлинд Муслиу, претставник на YEP Гостивар)

17:20 – 17:50 Што идните советници во нашиот град ќе се залагаат да направат за унапредување на квалитетот на живот на младите во Гостивар како и за реализација на одредбите од Законот за младинско учество и младински политики?
Валбон Лимани – Претседател на Советот на Општина Гостивар
Вјолца Бафтиу Зулбеари – Членка на Советот на Општина Гостивар
Анета Кировска- Членка на Советот на Општина Гостивар
Ема Нешковска – Членка на Советот на Општина Гостивар

17:50 – 18:00 Какво влијание имаше YCC кај младите и кои се идните планови за натамошно проширување?
Елтон Јашари – Претставник на YCC Гостивар

18:00 – 18:30 Отворена дискусија; завршни забелешки и затворање

18:30 – 19:00 Неформална дискусија и запознавање со младите

КОГА

од: 19-11-2021 17:00

до: 19-11-2021 19:00

КАДЕ

Ресторан Веранда, Гостивар / Veranda Restaurant, Gostivar

Галерија

Останати настани

Панел дискусија: „Кодекс на однесување – Борба против насилството врз жените во политиката и во изборните процеси”

Јавни настани

11-06-2024

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Јавни настани

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Јавни настани

30-03-2024