Работилница за овластени претставници на подносители на листи на кандидати


Големина на фонт

Како дел од Програмата за поддршка на изборите, финансирана од Владата на Швајцарија, Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) ја поддржува работилницата за градење капацитети на Државната изборна комисија (ДИК) за одговорностите и процедурите за овластените претставници на подносителите на листи на кандидати на претседателските и парламентарните избори во 2024 година. Работилницата е наменета за претставници на политичките партии.

КОГА

од: 16-03-2024 10:30

до: 16-03-2024 14:15

КАДЕ

Хотел Арка, Скопје / Hotel Arka, Skopje

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

27-03-2024