Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите


Големина на фонт

Во рамките на Програмата за поддршка на изборите, финансирана од Владата на Швајцарија, Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), во партнерство со Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, организира панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите.

Панелот има за цел да поттикне меѓуинституционален дијалог за предизвиците кои се однесуваат на изборниот интегритет поврзани со политичкото рекламирање. Настанот ќе обезбеди можност за дискусија меѓу повеќе засегнати страни за различните аспекти и предизвици на медиумското опкружување за време на изборите, ќе овозможи размена на перспективи и добри практики меѓу вклучените страни и ќе се осврне на одредени области кои бараат дополнителни подобрувања.

КОГА

од: 03-04-2024 10:00

до: 03-04-2024 14:00

КАДЕ

Хотел Мериот, Скопје / Hotel Marriott, Skopje

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

27-03-2024