Обука: Избори и избирачко право


Големина на фонт

Во рамки на иновативната иницијатива „Гласам значи менувам”, на 21 март 2021 со почеток од 12:00 часот, на платформата ЗУМ ќе се одржи обуката на тема: Избори и избирачко право.  15 млади учесници од 3 општини од Северна Македонија: Скопје, Кавадарци и Тетово ќе земат учество и ќе се запознаат подобро со правната рамка во нашата земја, како е регулирано избирачкото право и по кои документи се води државата при закажување и спроведување на парламентарните односно локалните избори. Која е улогата на гласачите, што може да се промени преку избори? Видови изборни нерегуларнозти, надлежни институции за постапки по нерегуларностите за време на избори, изборен мониторинг.

На оваа обука, обучувачка ќе биде Стефани Спировска – Младински образовен форум – МОФ

Иновативната иницијатива е спроведена од Евгенија Јанакиевска од СДММ.

КОГА

од: 21-03-2021

до: 21-03-2021 15:00

КАДЕ

ZOOM Platform

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Млади од политички партии

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Млади од политички партии

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Млади од политички партии

27-03-2024