Истражување за граѓанско образование и образование на гласачи: Презентација на клучни наоди


Големина на фонт

Настанот ќе се одржи на 26 октомври и ќе ги презентира наодите од неодамна спроведеното истражување за граѓанско образование и едукација на гласачите. Презентацијата ќе ги собере релевантните засегнати страни со цел да се разговара за преферираните опции во организирањето на гласачите и граѓанското образование, како тоа треба да се организира во иднина и кои се клучните елементи што граѓаните и гласачите треба да ги знаат кога станува збор за граѓанското учество и изборите.

КОГА

од: 26-10-2023 11:00

до: 26-10-2023 13:00

КАДЕ

Хотел Александар Палас / Aleksandar Palace Hotel

Останати настани

Панел дискусија: „Кодекс на однесување – Борба против насилството врз жените во политиката и во изборните процеси”

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

11-06-2024

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

30-03-2024