Втор вебинар со Академијата за јавни политики


Големина на фонт

4-ти јуни беше денот кога се одржа нашиот втор вебинар со учесниците на Академијата за јавни политики.

Како и секогаш, нашиот вебинар започнаа со краток осврт за тоа што направивме во претходната и првата тема на Модул II.

Потоа продолживме на темата на овој вебинар кој беше „Креирање на кратки документи за политики“.

Учесниците беа запознаени со начинот како да креираат кратки документи на политики, што треба да стават, нивното значење, карактеристики и видови.

Тие беа поделени во мали групи каде што направија неколку вежби во контекст на темата и потоа сите заедно дискутираа за тоа и ги споделија своите мислења.
По проценката на сесијата, беше даден потсетник за најавување и употреба на Мудл.

КОГА

од: 04-06-2020 17:00

до: 04-06-2020 19:00

КАДЕ

Галерија

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Млади од политички партии

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Млади од политички партии

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Млади од политички партии

27-03-2024