Водич за набљудување избори 2020

Анализи/Публикации/Производи

Водичот за набљудување избори 2020 има за цел на концизен и јасен начин да ги пренесе правата и обврските на акредитираните набљудувачи за Предвремените парламентарни избори 2020.

Водичот е изработен во партнерство и соработка со Државната изборна комисија и истиот ќе биде доделен на секој набљудувач заедно со акредитацијата и беџот за набљудување.

Водичот е дел од активностите од проектот „Поддршка на изборни реформи“ на Амбасадата на Швајцарија/Швајцарската Агенција за развој и соработка (СДЦ).

На следниот линк може да го разгледате и симнете водичот на три јазици македонски, албански и англиски Водич за набљудување избори 2020. 

 

Галерија