Тркалезна маса: Учеството на лицата со попреченост во изборните процеси


Големина на фонт

Правото на правично учество во изборните процеси на лицата со попреченост – да бидат гласачи, кандидати, членови на изборни органи или набљудувачи – е од особено значење за обезбедување демократски изборен процес кој ги исполнува критериумите на етичност и интегритет. Овој настан е предвиден да ги вклучи засегнатите страни во истражување на можностите и опциите за постигнување поправедна застапеност на лицата со попреченост во изборните процеси, со цел да се придонесе не само кон подобри законодавни и политички решенија за лицата со попреченост, туку и кон подобро општество за сите.

КОГА

од: 29-03-2023 10:00

до: 29-03-2023 13:00

КАДЕ

Ресторан Грација, Куманово / Gracia Restaurant, Kumanovo

Останати настани

Панел дискусија посветена на политичкото рекламирање и интегритетот на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

03-04-2024

Работилница за акредитирани набљудувачи на изборите

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

30-03-2024

Панел дискусија: Зајакнување на соработката меѓу националните чинители за проценка на изборниот ризик во Северна Македонија

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

27-03-2024